Preskočiť na obsah

Fašengy v Macijofcoch 2024

Zverejnené 12.2.2024.

🎉Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy,
Všetci sme jedli parádne klobásy 🤩

Ďalší ročník tradičných Fašengoch v Macijofcoch, ktoré sa spájajú s veľkým fašiangovým sprievodom po obci v maskách s hudobnou skupinou Tenor, na ktorých nechýba pravá tradičná zabíjačka a ochutnávka tradičných špecialít z nej, zábavný kultúrny program i večerná tancovačka s pochovávaním basy 🎻. To všetko ste mali možnosť zažiť v našej obci dňa 10. februára 2024.

Súčasťou #fasengyvmacijofcoch bola aj tento rok ochutnávka tradičných zabíjačkových špecialít, tentokrát pod taktovkou nového veliteľa hasičskej jednotky obce 👨‍🍳– pána Hurajta M. staršieho a jeho tímu, ktorý sa tejto výzvy odhodlane ujal a ich šmaky pohltili zmysly domácich i všetkých hostí. Podávali sa klobásky, hurky, pečené mäso, tlačenka, grejzupa, studzenina, škvarky, šmaľec, pankušky a ďalšie pochutiny 🍗🥯🥓🥩😋 .

Sme nesmierne radi, že tieto tradície v obci udržiavame pre ďalšie generácie a že vďaka odhodlaniu a pomoci FS Brežinky sa o to budeme pokúšať i naďalej. Obrovská vďaka patrí práve im, ale i všetkým, ktorí toto podujatie podporili.

Samotný kultúrny program bol celý v réžii FS Brežinky a ich hostí – FS Jamničan, FS Domkova a Hudobná skupina Tenor.

Zábavný fašiangový deň bol ukončený tancovačkou s hudobnou skupinou Tenor a ukončený symbolickým pochovávaním basy.

Už teraz sa tešíme a srdečne všetkých pozývame na ďalší ročník, ktorý sa bude konať 1. marca 2025 🙂